fbpx

Szigetüzemű napelemes kocsibeálló

Napelemes kocsibeálló

A fogyasztás meghatározása az első feladat, ha szigetüzemű napelemes rendszert szeretnénk megvalósítani. A villamos fogyasztók összeírásával és az áramfogyasztási szokásaink számszerűsítésével kell kezdenünk a tervezést. Gondoljuk végig, mekkora energiaigényt jelentenek ezek a berendezések és milyen hosszú lehet az az időszak amelyet kizárólag akkumulátoros üzemben kell “átvészelni”. Ezek alapján határozható meg a legjobban, hogy legalább mekkora akkumulátorra van szükségünk. Mint minden napelemes rendszernél, úgy a kocsibeállóra telepített esetében is a megfelelő tájolással lehet maximalizálni a termelést. Rendszerünk 20 m2 felületen 12 panel felhasználásával 7 kW teljesítmény előállítására és leadására képes. A szigetüzemű rendszer 7 kW-os egységekkel tovább sorolható.

A szigetüzemű inverteres rendszerünk a napelem által megtermelt elektromos energiát jellemzően akkumulátorban tárolva képes teljesen önnfentartó, önnellátós rendszerben, hálózat mentesen működni. Telepítési útmutató segítségével a vásárló fel tudja építeni a napelemes rendszerét és elő tudja állítani a 230 V váltakozó áramú elektromos energiáját. Külön díjazás ellenében szervíz csapatunk a szállítást és a szerelést biztosítani tudja (Opcionálisan kérhető)

Amivel versenyképesebb termékünk a konkurenciák piaci termékeiktől szigetüzemű napelemes rendszerekben az a következő leírásban részletezzük:

Több problémával is szembesülünk a kereskedelmi forgalomban kapható napelem táblákkal. A leadottteljesítményében eltérések vannak, ezenfelül az időjárási viszonyok sem mindig a legmegfelelőbbek. (napelem teljesítmény, szállítási sérülések, különböző dőlés és tájolás, hőmérséklet eltérés, légköri szennyeződés éspáratartalom, árnyékolás, szennyeződés, ha túl lapos szögű a tető, hamar elkoszolódnak a napelemek, gyártási tolerancia). Ha a felsorolt jellemzők bármelyike előfordul nem biztosítható a napelem maximális hatásfokának leadása. Ezen okok miatt a napelemek nem működnek azon a hatásfokon, amin kellene. A leírt problémákra nyújt maximális megoldást a továbbfejlesztett, új napelemes rendszerünk, ami tartalmaz 6db.teljesítményfokozó egységet a 12 db. napelemhez. A táblák soros kötéssel párban vannak a fokozóra kötve.A teljesítményfokozó egység kompenzálja és ellensúlyozza a napelem táblák teljesítmény eltéréseit.Egységenként figyeli, optimalizálja és fokozza a napelem kimeneti teljesítményét. Mivel a napelemek az idő nagy részében részterhelésen működnek, a teljesítményfokozó kompenzálja és kiegyenlíti a feszültségüket a legjobb értékre. Ezáltal tudja az invertert megfelelően szabályozni, kifejezetten a legjobb munkapontján tartva és hatásfokán működtetve. Rendszerünkben több napelem tábla van összekötve és ha valamelyiknekaz energia termelése csökken, a hozzákötött napelem fokozó modul ettől függetlenül a maximális teljesítményt fogja leadni, így a sorba kötött optimalizálók összes hatásos teljesítményét az inverternek tudják leadni. Még a legjobb napsütötte napokon is több energiát tudunk termelni más rendszerekhez képest hisz pl.: hajnalban vagy alkonyatkor az alap rendszerek napelem táblái a besugárzott fénytől amíg elérik az inverter felé az induló feszültséget addigra már a fokozónk a legoptimálisabb munkaponton vezérli az invertert, igy a lakásban és az akkumulátorok felé maximálisan biztosítva van az energia.

Ajánlatkérés

15 + 2 =