fbpx

Napelemes rendszer

Cégünk a Windoor-Solar Kft. többek között a hagyományos, hálózatra kapcsolt (visszatápláló) napelem rendszerek tervezésével, forgalmazásával és kivitelezésével is foglalkozik, a helyszíni felméréstől kezdve a szaktanácsadásig. Beleértve természetesen a rendszer helyszíni telepítését is igény szerint és ez még nem minden! Ha szeretnéd átvállaljuk a teljes hivatali ügyintézést is! (engedélyek, bejelentések, hitelügyintézés stb.)

A napelemrendszereket aszerint szokás megkülönböztetni, hogy kapcsolódik-e a villamos hálózathoz vagy sem, így megkülönböztetünk hálózatra kapcsolt vagy szigetüzemű napelemrendszereket.

Visszatápláló napelemes rendszer

A hálózatra kapcsolt vagy más néven visszatápláló rendszerek fő feladata az áramellátásunk biztosításán túl a hálózatba visszatáplálás. (Ugyan a mostani ideiglenes szabályozás következtében jelenleg a hálózati visszatáplálás nem lehetséges, de ez csak egy átmeneti állapot, 2023. szeptemberétől már feloldások várhatóak a témában.) Amikor a rendszer kevesebb energiát termel, mint amennyit felhasználnak, akkor a villamos hálózat szolgáltatja a szükséges áramot. Amikor viszont többet termel, mint amit felhasználtak, akkor a többletet visszatáplálja a villamos hálózatba. (A hálózat ebben az esetben a szolgáltatót jelenti.)
A szolgáltató ezt a többletenergiát megvásárolja, amit egy egyszerű ad-vesz órával lehet nyomon követni. Ez a megoldás, az egész évi áramfogyasztást fedezheti, hiszen az időjárás függő áramtermelést a villamos hálózat kiegyensúlyozza. 

Létezik olyan napelem rendszer is, mely szintén hálózatra kapcsolt ugyanakkor saját tárolóakkumulátorral van kiegészítve. (Energiatárolós vagy másnéven hibrid üzemű napelem rendszer) Ezeknek az a lényegük, hogy ha több a termelés, mint a fogyasztás, akkor a többletet a rendszer elsődlegesen egy akkumulátorban tárolja el és a hálózatba csak akkor táplál vissza ha az energiatároló már teljesen feltöltődött.

Kérjük, tekintsd meg a menüpontban található további rendszereinket is és ne feledd, hogy a Windoor-Solar Kft. minden kérdésben a rendelkezésedre áll!
Segítünk kiválasztani az igényeidnek leginkább megfelelő napelem rendszert!

Ajánlatkérés

2 + 13 =